Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Mischa Barton ( Marissa Cooper) 

 

celé meno : Mischa Anne Marsden BartonObrazek

prezývka : Meesh alebo Meep

bydlisko : New York City und Los Angeles

dátum narodenia : 24.01.1986

miesto narodenia : Londýn, Anglicko

znamenie : vodnár

výška : 1,74 m

farba očí : modrá

rodičia : Paul (burzový maklér) a

            Nula (bývalá fotografka)

súrodenci: dve sestry - Zoe (26, úradníčka) a Hania (15)

domáce zvieratá : mačka Angelo

vzdelanie: The Professional Childrens School, New York +chce študovať na Yale

Mischa Barton sa narodila 24. Januára 1986 v Londýne. Otec pochádza z Anglicka a mama je Írka. V Londýne žila štyri roky a potom sa rodina presťahovala do New Yorku. Momentálne žije s rodičmi a dvoma súrodencami na Manhattane.

 Už v deviatich stála na divadelných doskách. Hrala hlavnú úlohu v „Slave!“ od Tonyho Kuschnera. Potom nasledovali ďalšie úlohy v "Where the Truth Lies”, "One Flea Spare" a "Twelve Dreams". Okremtoho sa zúčastnila na Shakesperarovom festivale v New Yorku. Svoj debut v televízii zaznamenala v seriáli „ All my children“ v úlohe Lily. Prvá filmovú televíznu rolu mala v roku 1997 v "Lawn Dogs" . Krátko nato nasledovala úloha v kinohite „New York Crossing“. Nasledovala rada úspešných filmov , medzi inými Notting Hill“ (1999), „The Sixth Sense“ (1999), „Lost And Delirious " (2001) a "Jet Set Kids" (2002).

Popri herectvu pracovala ako modelka pre Calvina Kleina. V Austrálii natočila Disney-Film „Ring of Endless Night“  a hrala malú rolu v seriáli „Once and Again“. V tom istom roku dostala hlavnú úlohu v seriáli „The O.C.“.

Filmografia:

2006 - "Decameron: Angels & Virgins" ako Pampinea

2005 - "The OH in Ohio" ako Kristen Seip

2003 - 2006 - "O.C. California" ako Marissa Cooper

2003 - "Octane" ako Natasha Wilson

2002 - "Hlas mora" ako Vicky

2001 - 2002 - „Ešte raz s pocitom“ ako Katie Singer 

2001 - "Tart" ako Grace Bailey 

2001 - "Julie Johnson" ako Lisa Johnson

2001 - "Lost and Delirious" ako Mary Bradford

2000 - "Frankie & Hazel"  ako Francesca Humphries

2000 - "Mittendrin und voll dabei" ako Maurey Pierce

2000 - "Paranoid - 48 Stunden in seiner Gewalt" ako Theresa    

1999 - "The Sixth Sense" ako Kyra Collins

1999 - "Notting Hill"

1999 - "Pups" ako Rocky

1997 - "Lawn Dogs" ako Devon Stockard

1996 - 1997 v "Kablam!"  ako Betty Ann Bongo 

1996 - "New York Crossing" 

1995 - "Polio Water" ako Diane

1994 - All My Children

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

marissa

(................, 3. 2. 2008 22:31)

bez Marissi to bude o nicem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: marissa

(verca, 11. 8. 2011 14:45)

presne to uz keby sa rovno aj ryan zabil a tak by to malo skoncit a vete sak ze 1 seriu sledovalo 9,5 miliona luidi a 4 seriu len 3,5 preto je to aj o nicom ked tak neni marissa ako som povedala tak to malo radsej byt!

O.C.California

(................................, 7. 9. 2007 19:25)

Nech je uz stvrta seria.Skoda,ze Marissa zomrela.Ju som mala asi najradsej:D...je to naj serial aky poznam

Re: O.C.California

(vercA, 11. 8. 2011 14:44)

ak chces tak si daj stranku filmy a serialy a dajsi o c california a tam si vyberes diel ktory sces a potom das zobrazit viac to bude vedla obrazka a mozes kukat

o c california

(verca , 11. 8. 2011 14:42)

ja vem ze o c california je uz starsi serial no ja som ho videla prvy raz vcera no a podla mna ked som si vsetky diely pozrela tak ta 4 seria ma uz nebavi bez marisi je to o nicom ked to chceli ti reziseri spravit takto tak sa mal kvoli marise zabot aj ryan lebo bez nej je to take na h....

janulinek

(www.dylan.blog.cz, 6. 2. 2007 19:33)

Čaw na mém blogu je soutěž o nej blog.Jestli chceš,tak se přihlas,ju??????????????

pravda

(slnecko-9, 26. 11. 2006 16:06)

MAS PRAVDU DOMCA xixi

.......................

(ashley_11, 14. 10. 2006 18:20)

OC CALIFORNIA JE PROSTE SUPER NAJLEPšIA JE MISHA BARTON

.......................

(ashley_11, 14. 10. 2006 18:20)

OC CALIFORNIA JE PROSTE SUPER NAJLEPšIA JE MISHA BARTON

.......................

(ashley_11, 14. 10. 2006 18:20)

OC CALIFORNIA JE PROSTE SUPER NAJLEPšIA JE MISHA BARTON